בית חב"ד הולילנד

מיכאל אבי יונה 2/4

א-ה 10.00-13.00

תמיד זמינים עבורכם גם בטלפון

אמצעי בטיחות לתאונות

מדינה שיוצאת מגדרה, ובצדק, על כל אדם שנרצח בפיגוע חבלני, עוברת לסדר-היום למשמע ידיעה כי בשבוע כלשהו נהרגו 10-20 בני-אדם בכבישים, וכי מראשית השנה קיפדו את חייהם מאות בני-אדם

השבוע בפורום: אלימות בגיל צעיר

מדי שבוע אנו מדווחים על סיכום תאונות-הדרכים, ודומה שכבר איננו קולטים את משמעותם הנוראה של המספרים הסטטיסטיים. מדינה שיוצאת מגדרה, ובצדק, על כל אדם שנרצח בפיגוע חבלני, עוברת לסדר-היום למשמע ידיעה כי בשבוע כלשהו נהרגו עשרה או עשרים בני-אדם בכבישים, וכי מראשית השנה קיפדו את חייהם מאות בני-אדם.

יש משהו משובש באמות-המידה השונות שבהן אנו מתייחסים לסיכונים ביטחוניים לעומת מכת תאונות-הדרכים. המדינה משקיעה מליונים ברענון ערכות המגן, בהתגוננות מפוקפקת מפני סיכון בעל סבירות נמוכה. מדוע אפוא אין משקיעים את הכספים הללו בשיפור תשתית הכבישים, צורך חיוני שיציל בוודאות חיים של הרבה יותר יהודים?!

תוספת שמירה

לא לנו לעוץ עצות בתחומי התשתיות, אכיפת חוקי התנועה והתקנת מערכות בטיחות. חזקה על הגורמים המופקדים על הנושא שיעשו את הדרוש. אנו מבקשים לתת את הדעת על אמצעי שיכול להוסיף הרבה הגנה ושמירה על כלי-הרכב ונוסעיהם.

התקשרה למרכז חב"ד אשת מנהל חברה ישראלית גדולה. בקול רועד סיפרה כיצד ניצלה ממוות בטוח בשעה שנהגה ברכבה ונדחקה אל התהום על-ידי משאית ענק. אין לה הסבר הגיוני איך יצאה מזה בלא פגע. "אני בטוחה שניצלתי רק בזכות קופת-הצדקה וספר התהילים שנתתם לי ושמאז הם שמורים עמי במכונית", אמרה וביקשה לפרסם סגולה זו להמוני בית-ישראל.

לשמחתנו יכולנו לבשר לה שאכן, בתי חב"ד עסוקים בהסברה רחבת היקף על סגולה מופלאה זו, שניתנה מאת הרבי מליובאוויטש. מדובר בדבר קל ופשוט – להחזיק במכונית קופת-צדקה וספרי-קודש בסיסיים (תהילים, סידור-תפילה, חומש, תניא). פעמים רבות יעץ הרבי לנהגים להחזיק ערכה זו במכונית, סגולה לשמירה ולהגנה בדרכים.

אנו מאמינים שהחזקת קופת-צדקה וספרי-הקודש הללו במכונית, מכניסה מימד של קדושה לכלי-הרכב. בכך נעשית המכונית למקום שבו נותנים צדקה, לומדים תורה ואומרים תהילים, והדבר מוסיף בשמירתו של הקב"ה על הרכב ועל נוסעיו.

שליחות מצווה

חשוב לזכור כי 'אמצעי הבטיחות' הרוחני הזה אינו צריך לבוא על חשבון אמצעי בטיחות אחרים. חייבים לנסוע בזהירות, לחגור חגורות-בטיחות, לציית לחוקי התנועה וכו'. זהו אמצעי נוסף, שנועד להוסיף שמירה והגנה.

מצד שני, אין לראות באמצעי זה 'תעודת ביטוח' מפני תאונות. ממש כשם שאי-אפשר להבטיח שחגורת-בטיחות תמנע פגיעה. כאמור, זהו מקדם הגנה נוסף, תוספת שמירה והגנה.

כיהודים מאמינים, איננו מסתפקים בביטחון שהעולם החומרי מקנה לנו, אלא משתדלים להשיג את הביטחון שיכול לתת לנו בורא העולם ומנהיגו. לכן אנו מתפללים, מרבים בצדקה ובמעשים טובים, מקפידים על כשרות התפילין והמזוזות וכדומה. כל אלה אמצעים שהתורה עצמה קובעת, כי יש בכוחם להוסיף שמירה וביטחון.

מאז ומעולם נהגו יהודים לתת לנוסע מטבע ל'שליחות מצווה', כדי שנסיעתו תיחשב נסיעה לצורך מצווה, שעליה נאמר "שלוחי מצווה אינם ניזוקים". כמו-כן, אדם המחזיק ברכבו קופת-צדקה וספרי-קודש, ומדי פעם שם בקופה מטבע לצדקה וקורא פרק תהילים, נעשות נסיעותיו נסיעות של 'שליחות מצווה'.

תאונות-דרכים? – ישמור אלוקים!

התוכן באדיבות:
צעירי אגודת חב"ד
© כל הזכויות שמורות

מערכת האתר

השאירו תגובה