בית חב"ד הולילנד

מיכאל אבי יונה 2/4

א-ה 10.00-13.00

תמיד זמינים עבורכם גם בטלפון

משמעות בתשעה שלבים

"הייתי מצית סיגריה ובוכה. התחננתי לקב"ה: 'תן לי פעם אחת להבין מה זה; רוצה לדעת מהי שבת!'". כשהצליח לעשות זאת, לא היה מאושר ממנו.

שלומי שטרן ("שלמה-משה", כפי שהוא נוהג להדגיש), נולד ברמת-גן. אביו התייתם בגיל רך מאביו, שנספה בשואה. בגיל שבע עלה האב עם אימו לארץ, בסיוע הברון רוטשילד שפרש את חסותו על קבוצת ילדים יתומים ניצולי שואה. אימו של שלומי היא דור שביעי בארץ ובת משפחה של אליהו בית-צורי, אשר התנקש בלורד מוין, עם אליהו חכים, והועלה לגרדום במצרים.

ממיסטיקה ליהדות

מעודו חיפש שלומי משמעות בחיים. הוא היה מדריך ולאחר מכן ראש שבט בתנועת 'הצופים', וניצח על אלפי חניכים. בצבא היה קצין בריאות נפש (קב"ן). בזכות יכולת ההקשבה המיוחדת שלו מנע, לדבריו, התאבדויות של חיילים. אחר-כך למד משחק וציור, אך נפשו נמשכה לשירה. הוא נמנה עם קבוצת משוררים צעירים ופרסם ספר שירה, שזיכה אותו בפרס.

זמן-מה השתלב בענף הפרסום, ובאותה עת מצא עניין גובר במיסטיקה. הוא החל לעבוד בחנות לממכר ספרי מיסטיקה ברמת-גן. בין השירותים שהעניקה החנות לקהל לקוחותיה היה מידע על הרצאות בעניינים רוחניים, מכל הסוגים. כך נתוודע ל'מכון אסנט', שמפעילים חסידי חב"ד בצפת. הוא נסע לשם, הקשיב להרצאה מפי הרב אייל ריס, מראשי המכון, והוקסם. כמה ימים לאחר מכן נכנס לחנות ברמת-גן חסיד חב"ד, והציע לו להניח תפילין. הוא הניח תפילין ובלילות החל 'להציץ' (כהגדרתו) בספר התהילים.

"מצית סיגריה ובוכה"

התחנה הבאה במסע החיפוש העצמי הייתה הגשת 'מגזין רוחני', בתחנת הרדיו הצפונית 'קול רגע'. הקשר עם מכון 'אסנט' הוסיף להתחזק. "יום אחד נכנסתי לפיאסטה החבוטה שלי, ונסעתי לצפת", הוא מספר. "הגעתי ל'אסנט' ונשארתי שם כמה חודשים. למדתי להתפלל והרגשתי שאני מתקרב אל הקב"ה. התעמקתי במאמר החסידות הידוע של הרבי הקודם מליובאוויטש, 'באתי לגני', והרגשתי כאילו המאמר נכתב במיוחד בעבורי".

כל התקופה הזאת עדיין התקשה לשמור שבת. "הייתי מצית סיגריה ובוכה. התחננתי לקב"ה: 'תן לי פעם אחת להבין מה זה; רוצה לדעת מהי שבת!'". כשהצליח לעשות זאת, לא היה מאושר ממנו. "אני זוכר את השבת ההיא היטב, גם משום שזו הייתה השבת שבה התרסקה מעבורת החלל קולמביה ואילן רמון בתוכה. מאז, ב"ה, לא נכשלתי אפילו שבת אחת".

תכנית בהתנדבות

בשלב זה נשא את רעייתו, רות-ענבר, ויש להם שני ילדים. את תכניתו 'עת לשוב', בחצות הלילה שבין רביעי לחמישי, המארחת כל שבוע בעל-תשובה, הוא מגיש בהתנדבות. "מחזיק מיקרופון, בקדושה, לבורא עולם", כלשונו.

עם סיום כתיבת התסריט – 'התיקון התשיעי' שמו – שהוא במידה רבה סיפור חייו הפרטי, על תשעת שלביו, הכתוב כעלילת מתח מורכבת ומרתקת, הוא מנסה להתמודד עם אתגר גדול, ולהבין מה באמת גרם לו להגיע לשמירת תורה ומצוות. 

באדיבות 'שיחת השבוע' בהוצאת צעירי חב"ד, ישראל.

מערכת האתר

השאירו תגובה